top of page
תמונת הסופר/תסער שדה

נזלות חורף שלשולי קיץ

עודכן: 18 באוג׳ 2020



כל מה שגורם לילדים שלכם להיות אומללים.. וטוב נו.. גם לכם!

הורים, אפילו אלה שמגדלים את ילדיהם על ברכי הבריאות, טהרת החסה והקינואה, ונטולי הג'אנק. יודו לא פעם בחצי מבוכה שבמשך כל החורף עם הרוחות והקור , הילד קצת מנוזל.. קצת נודניק.. וגם אם עבר את עונת המעבר בהצלחה וללא שום אלרגיות חדשות, עיטושים ופריחות לא מוסברות על העור( תודה לאל..) כשהאויר נהיה הביל ומתחמם.. נראה ילדים רבים עם "וירוס בטן" שלשולים הקאות ושאר ירקות.

מה מגן עלינו?

הרפואה הסינית מדברת על הצ'י המגן.. אנרגיה שזורמת בשכבות החיצוניות של הגוף וגם בין האיברים הפנימיים ותפקידה להגן מפני מזהמים ולטפל בהם.

בחורף- כשיש סכנה לפתוגן של קור ורוח לחדור לגוף, הצ'י המגן יוצא אל החיצון, לשכבה נסתרת בין העור והשרירים. בגוף בריא וחזק הוא יזרום שם באופן רציף וקבוע על מנת להדוף את הרוח והקור בעיקר מאזור העורף והגב. לכן חשוב להגן על איזורים אילו ושלא יהיו חשופים בימים הקרים של החורף. חדירה לאזורים הללו משבשת את התנועה הטבעית של הריאות השולטות באף ואז נראה מחלות חורף ואפים נוזלים ללא הרף, גם כאשר הילד לא ממש חולה.

בקיץ- הצ'י המגן עוזב מעט את האזורים החיצוניים ומתכנס פנימה לאיזור הקיבה והמעיים. שם הוא מגן עלינו מפני חדירה של לחות וחום שנכנסים בד"כ מהרצפה, דרך ערוצים אנרגטיים שעוברים ברגליים. בעונה זו נראה אצל ילדים יותר שלשולים והקאות, ולעיתים דלקות בדרכי השתן.

מדוע זה קורה?

הצ'י המגן "יודע" היכן בגוף הוא אמור לזרום לפי השינויים העונתיים במזג האויר. כאשר הוא חש כי האויר מתחמם, הוא מתכנס לעיכול, וכאשר האויר מתקרר לקראת הסתיו הוא יוצא לחיצון. אבל... הורים רבים, בניסיון להגן על הילדים ולייצר עבורם מקסימום נוחות, מתערבים בלי משים בתנועה האנרגטית הזאת, כאשר בחורף הם מלבישים את הילדים ביותר מדי שכבות, ולמעשה "מבשלים" את הילד ומבלבלים את הצ'י המגן ש"חושב" שעכשיו קיץ, והוא מתכנס פנימה לעיכול במקום להגן על העורף והגב משם מגיעים הקור והרוח וגורמים למחלות חורף, נזלות עיטושים, שפעות כאבי שרירים וצמרמורות ועוד סימפטומים מוכרים.

בקיץ, אנחנו דואגים שהילדים לא יזיעו ולא יהיה להם חם מדי, אז אנחנו מקפידים לקרר את החדר מאוד וכך שוב מבלבלים את צ'י המגן לחשוב שעכשיו חורף, הוא יוצא החוצה לעור כדי להגן על גוף הילד, ולמעשה נוטש את העיכול שנשארת פגיעה לכניסה של חום ולחות מהרצפה ישר לעיכול או לגניטליה.

"תפתח חלון, נשמת אפי"

הסינים מסרבים לשנות את מזג האוויר בכלל באמצעים טכנולוגיים. אך אף אחד בימינו לא רואה את עצמו יושב בבית בכיף כשבחוץ 40 מעלות חום. או מדליק מדורה באמצע הבית כדי לייצר חום טבעי. ברם אולם, אפשר לאמץ כמה טיפים שנכונים גם לחורף וגם לקיץ-

  1. מדי פעם לכבות את המזגן לכמה דקות (יש גם אופציה כזו בשלט).

  2. רצוי לפתוח חריץ בחלון בעיקר בלילות, ולתת לאויר צח לחדר פנימה. לא משנה כמה קיצוני מזג האויר בחוץ, האוורור חשוב מאוד.

  3. לא להלביש את הילד בהמון שכבות בחורף. שכבה אחת יותר ממה שאתם לבושים זה די והותר

  4. בקיץ שתו תה חם, ואיכלו מעט יותר תבלינים פיקנטיים (גי'נג'ר שום ופפריקה). הייזוע פותח מעט את הנקבוביות ומקרר את הגוף בצורה טבעית

  5. אם אתם בעד פעילות גופנית, גם לילדיכם (ואני מקווה שאתם בעד). בחורף - אל תגרמו להזעה בכוונה תחילה. לבשו משהו ארוך אבל קליל, שיתאים לאופי ועוצמת הפעילות. בקיץ- וותרו על פעילות גופנית אירובית בחוץ בחום קיצוני או לח מדי, בימים כאלו תתאמנו בסטודיו או בחדר הכושר, וליבשו בגדים שמתאים לאקלים במקומות אילו.

  6. אל תמהרו להשתמש בחומרים שעוצרים שלשולים ומייבשים נזלת. זכרו שזו דרכו של הגוף להיפטר מעודפים, מה שמקדם ומקצר את זמן המחלה. השקו את הילד בהרבה מים, או מרק ירקות להחזר מינרלים שהלכו לאיבוד.

קיץ (וחורף) בריאים לכולנו !


26 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page